Potrawy

FORUM KULINARNE.


Napisz odpowiedź

Napisz nowego posta
Opcje

Kliknij w ciemne pole na obrazku, aby wysłać wiadomość.

Powrót

PodglÄ…d wÄ…tku (najnowsze pierwsze)

Danis
2018-02-15 08:45:22

Ja zawsze przykrywam czym¶ patelniê (pokryw± od garnka), gdy wiem, ¿e t³uszcz bêdzie mocno pryska³.

cherycherylady
2013-06-18 07:59:53

Gdzie mo¿na kupiæ taki widelec i ta patelniê z dziurkami? Nie chcê zamawiaæ przez internet. Z góry dziêki za odpowied¼

Mastercook
2012-10-31 21:26:55

Jak dla mnie to ¶wietne narzêdzie. Szybko siê przewraca i raczka jest na tyle d³uga, ¿e nawet jak pryska to daleko od Ciebie ;> dziêki profilowaniu miêsko, czy co tam przewracasz nie ze¶lizguje siê z widelca i nie wpada we wrz±cy olej, który oblewa Ciê od stóp do g³ów.

minister
2012-10-13 10:49:40

3/4 wody w oleju? Bez przesady.

Sposób jest taki, ¿e musisz trochê zainwestowaæ w sprzêt (patelniê i sztuæce), bo to BARDZO u³atwia sprawê. Do tego wiadomo, mniejszy ogieñ, nie wrzucasz nic mokrego i tak dalej.

Ten widelec widzia³am na filmiku na YouTube i mo¿e byæ niez³y, bo nawet je¶li t³uszcz pryska z patelni, to przewracaj±c jedzenie nie trzymasz r±k nad patelni±, tylko z boku. Przynajmniej na filmie wygl±da³o to tak, ¿e mo¿na z niego korzystaæ trzymaj±c poziomo.

Mastercook
2012-10-06 04:22:35

Ja u¿ywam takiej patelni do sma¿enia (posiada dziurki dziêki czemu sma¿y siê na chrupko ale nie pryska) do tego osuszam mieso przed w³o¿eniem na patelniê, wystarczy papier (mo¿e byæ nawet zwyk³y toaletowy) no i forky czyli taki d³ugi, profilowany widelec, umo¿liwiajacy bezbole¶nie obracaæ miêsko.

Alicja23
2012-10-05 09:47:55

Witaj
Ja mam swoje sposoby na sma¿enie. Po pierwsze dobry olej ewentualnie oliwa. Nie najtañsze z supermarketu bo w tych jest 3/4 wody wiêc nie ma co siê dziwiæ ¿e pryskaj±. Po drugie nie rozgrzewaj t³uszczu do czerwono¶ci, musi byæ gor±cy ale bez przesady, a po trzecie cokolwiek k³adziesz na gor±cy t³uszcz postaraj siê ¿eby by³o suche. Je¿eli op³ukujesz miêso czy cokolwiek innego w wodzie, posmaruj je tym samym t³uszczem przed sma¿eniem. Proste metody a znacznie zmniejszy³y moje powierzchnie do sprz±tania w kuchni
Pozdrawiam

w.siecewicz
2012-10-04 21:39:32

Czy kto¶ ma jaki¶ sposób, ¿eby poradziæ sobie z typowymi, sma¿eniowymi problemami? W sensie pryskaj±cy t³uszcz, który czasem trzeba zmywaæ z sufitu (tak, raz mi siê ju¿ tak zdarzy³o...) i tak dalej..?

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi

[ Generated in 0.136 seconds, 8 queries executed ]


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.msw.pun.pl www.konskie.pun.pl www.gabrysrydzak.pun.pl www.unionek.pun.pl www.mehoffera103.pun.pl